gyerekprogramok-1

KINCSMOSÁS CSAK 500 Ft

Kapsz egy kincses zsákot amely homokkal van megtöltve de egy marék izgalmas kincset is rejt magában. Különböző ásványokat, csiszolt köveket,medálokat, kagylókat találsz a homokban amiket Neked kell a régi aranymosókhoz hasonlóan a szitába öntened és addig mosnod míg az összes homok eltűnik és a kincsek büszke tulajdonosa lehetsz! Látogass el hozzánk és próbáld ki Te is a kincsmosás izgalmas kalandjait! Kincsmosónkkal iskolai rendezvényeken, kiállításokon , gyermekeknek szervezett programokon, nyári fesztiválokon is szívesen veszünk részt! Folyamatosan frissülő facebook profilunkon is tájékozódhatsz, hogy épp hétvégén merre találsz meg minket! 
Ha szeretnéd, hogy részt vegyünk az általad szervezett programon érdeklődj elérhetőségeinken!

Dunai aranymosás

A Csallóközben és a Szigetközben egész falvak lakossága élt aranymosásból. A fáradhatatlan örökké kóborló aranyászok ezzel a szép, szabad de nehéz munkával keresték meg a kenyerüket. Ők ugyanis nagyon jól tudták, hogy a sok-sok aranyszemcsét évezredek óta változatlan mennyiségben hozza a Duna az Alpok szikláiból. Az aranyat, amelyet az aranyász mosott, sáraranynak nevezték. A Csallóközi tündérek meséje sokáig élt az emberek ajkán.

gyerekprogramok-2
gyerekprogramok-3

A Csallóközben, amelyet régen Aranykertnek neveztek az arany a tündérek holdsugárból és napsugárból szőtt köntöséből, virágszirom sarujából, arany hajából, cipellőjéből került a Duna vizébe. Az aranyász hetekig, sokszor hónapokig gyűjtötte az aranyat tartalmazó sáraranyat amelyből higany segítségével vonta ki az aranyat. Az aranymosó csak a fiának árulta el az aranyban gazdag helyeket, az arany kinyerésnek módját, a tudást idegennek a világért se adta át.

Vegyél egy zacskót , és tegyél bele annyi kincset amennyit csak bírsz! Mindezt csak 800 Ft -ért!

gyerekprogramok-4
gyerekprogramok-5
gyerekprogramok-6